Rehoboth
Drostenstraat 1a
8271 TC IJsselmuiden
Tel.: 038-3316435
E-mail: directie@rehoboth-ijsselmuiden.nl

Hallo

Wij zijn groep 2. In onze groep leren we door spelen!    

Onze juf helpt ons daarbij. Ze weet heel veel verhaaltjes, spelletjes en grapjes met de poppen uit de rekenflat en de taalvilla. Willen jullie weten wie daar allemaal wonen?

In de Rekenflat wonen o.a.  Sjoerd de cijferwoerd, Mien de meetmuis, Fred de Bever, Hennie de Hen. Allemaal leren ze ons een beetje rekenen. In de Taalvilla wonen poppen die iets over lezen en taal leren. De belangrijkste in groep 2 zijn Arie de letterkanarie, de Hak en Plak apen en Ed met de rijmpet. Verder loopt er bij de rekenflat en de taalvilla  nog een bijzondere dame; Tante Truus. Stiekem weten de kinderen wel dat dit de juf is, maar ze is dan heel grappig verkleed. Tante Truus maakt alles netjes en ruimt keurig op. Ze zoekt de letters bij elkaar, zoekt nummers bij elkaar, zet ze allemaal op de juiste plek. Vaak mogen de kinderen Tante Truus helpen. Ook mogen de kinderen zelf met de huizen en poppen spelen.

Zo spelen en leren we allemaal met elkaar!

We moeten daarbij wel rekening houden met elkaar. Gaat er even iets mis, dan leert de juf ons dit op te lossen. Dan kunnen we weer samen verder. Zo is en blijft het gezellig in groep 2!

 

 

Nieuwsbericht juni.

Hoi, mijn naam is Amy Hofstede (zus Leona) en ik ga deze zomer met nog 27 andere jongeren voor de 2e  keer mee naar Roemenië, naar de plaats Cluj-Napoca. Wij zullen daar de mensen en kinderen gaan helpen die op de vuilnisbelt leven, omdat die mensen leven in erbarmelijke omstandigheden, armoede en honger. Met 27 jongeren en 10 stuurgroepleden gaan wij daar onder andere weer huisjes bouwen voor de mensen, huizen opknappen, huizen verven, maar ook leuke middagen voor de kinderen verzorgen, zoals vorig jaar een middagje opmaken voor de meisjes een watergevecht een knutselmiddag en heel veel aandacht geven aan de kinderen.

 Groetjes,

Amy.

Aan dit project mochten we een klein steentje bijdragen. We werkten met onze talenten. De euro van de juf werd ???????

Vorige week hebben we met groep 2 en 8 vele gasten mogen verwelkomen in het restaurant "de Vlindertuin". In de gang was het gezellig versierd door de kinderen met bloemen en vlinders. 's Morgens gingen de kinderen eerst appelflappen maken. Dit deden ze samen met hun maatje uit groep 8. Op deze manier leert klein van groot, maar ook groot van klein. Later op de morgen mochten ze hun gasten verwelkomen in het restaurant. Alle gasten lieten zich heerlijk verwennen door hun persoonlijke gastheer of gastvrouw. Koffie of thee werd geserveerd door groep 8 en de (soms nog warme) appelflappen door groep 2. Na afloop moest er worden afgerekend bij de kassa en er mocht ook wat in de fooienpot.

Aan het eind van de week werd het geld uit de kassa en de fooienpot geteld. Een prachtig bedrag van 155,15 euro. Jongens en meisjes, fantastisch gedaan! Bedankt. Ze gaan het zeker goed gebruiken in Roemenië.

Om de kinderen van beide groepen te bedanken, mochten ze woensdag voor zichzelf een appelflap maken. Dit weer samen met hun maatje. Toen de appelflappen in de oven zaten gingen de groepjes samen een prentenboek lezen, kussengevecht houden en ballonnen-trappetje in tweetallen doen. Wat hadden ze een pret met elkaar. Tot slot was het samen .........appelflap smullen!

Wilt u even mee genieten? Kijk dan naar de foto's op de Rehoboth-site.

 

 

Bijlagen:
Bewaar het bestand De letterkast.pdfDe letterkast.pdf

Foto's groep 2

Wij zijn een HOIJ school